Skip to main content.

Voimaannuttavaa taidetta kansainväliselle naistenpäivälle

Tällä naistenviikolla juhlimme taiteellista ilmaisua voimaannuttamisen ja vapauden muotona. Olemme tehneet yhteistyötä viiden lahjakkaan taiteilijan kanssa luodaksemme The Women's Week Collection-malliston.

Back to top

Kit Agar

"Kuvailisin taidettani eteeriseksi ja naiselliseksi, mutta en halua määritellä naisellisuutta mihinkään erityiseen: En halua laittaa rajoja sille, mitä naisellisuuden pitäisi olla."

Luon taidetta itselleni ensin

Olen taiteilija Iso-Britanniasta, mutta asun tällä hetkellä Belgiassa. Olen aina ollut kiinnostunut taiteesta. Ujona lapsena, pakenin kohti taidetta ja käsitöitä, jotta voisin piiloutua omaan pieneen maailmaani.

Kaikki tekemäni taide on minulle itselleni - jos kukaan ei katsoisi, tekisin sitä silti. Siinä mielessä taiteeni on hyvin heijastava. Haluan antaa taiteeni elää sellaisena kuin se on.

Back to top

Reyna Noriega

"Löysin taidetyylini suunnilleen samaan aikaan, kun löysin itseni. Siirtyminen muiden ihmisten luomisesta itselleni luomiseen. Se päätyi palvelemaan ihmisiä enemmän, koska se oli aidompaa."

Juhlimme naisia ollessamme vapaita

Olen kuvataiteilija ja kirjailija Miamista. Asiat, jotka tuovat minulle onnea, ovat samoja asioita, jotka antavat minulle inspiraatiota. Kulttuurini ja ympäristöni ovat valtava inspiraation lähde.

Halusin luoda taidetta, joka olisi voimanauttavaa naisille ja joka juhlii meitä kun olemme parhaimmillamme, vapaimmillamme, ja luottavaisin mielin Toivon, että jokainen nainen näkee itsensä erilaisissa ihon sävyissä ja hiustyyleissä.

Back to top

Maxime Rokus

"Löysin taidetyylini suunnilleen samaan aikaan, kun löysin itseni. Siirtyminen muiden ihmisten luomisesta itselleni luomiseen. Se päätyi palvelemaan ihmisiä enemmän, koska se oli aidompaa."

Digitaalisten työkalujen käyttäminen taiteen tekemiseen

Olen Maxime, taiteilija Amsterdamissa. Olen tehnyt taidetta niin kauan kuin muistan, mutta päätin kuitenkin opiskella graafista suunnittelua. Tämä ei vaikuttanut taiteeseeni, mutta se esitteli minulle mahdollisuuksia käyttää digitaalisia työkaluja.

Taiteen luominen minulle alkaa Photoshopilla. Kokeilen eri kerroksia ja värejä päättääkseni, mikä näyttää kauniilta, ja sitten kun löydän jotain, josta pidän, aloitan luoda iPadillani!

Back to top

Marta Leyva

"Arvostus kaupunkiani ja kulttuuriani kohtaan on jotain, joka on kasvanut nyt, kun asun ulkomailla. Aloin antaa perinteille ja kulttuurille enemmän merkitystä. Vuonna 2017 otin ensimmäisen kerran pensselin käteeni, ja rakastuin!"

Löydän kykyni maalata vahingossa

Olen kotoisin Barcelonasta, mutta olen asunut Tukholmassa 10 vuotta. Vuonna 2017 otin ensimmäisen kerran pensselin käteeni, ja rakastuin! 6 kuukautta myöhemmin pidin ensimmäisen näyttelyni, mikä oli valtava menestys! Tämän kautta olen oppinut, että ihmisen elämä voi muuttua parempaan yhden yön aikana.

Neuvoni kaikille on, että seuraa intohimojasi ja kokeile uusia asioita. Jos pidät jostain, sinun ei pitäisi epäillä itseäsi ja vaan antaa mennä!

Back to top

Sara Abramson

"Taiteessani on kyse siitä, että ole oma itsesi. Uskon, että jokaisen naisen pitäisi pystyä hallitsemaan omaa maailmaansa kuuntelemalla itseään ja tietää, että vastaukset tulevat sisältäpäin."

Kuvaa sekä voimaa että haavoittuvuutta

Viestit, jotka kirjoitan taideteoksiini, ovat merkkejä siitä, missä olen elämässäni. Oli aika, jolloin maalasin lauseita kuten ”Mitä haluat?” tai ”Mitä odotat?” - tämä oli siihen aikaan, kun lopetin urani televiestinnässä alkaakseni seurata intohimoani ja ryhtyä maalaamaan.

Maalauksissani olevat naiset ovat sekä vahvoja että haavoittuvaisia: he katsovat usein alaspäin, tekemällä katsekontaktin katsojaan, mutta heillä on myös yleensä kaulat paljaana. He kommunikoivat haavoittuvuudestaan, mutta myös siitä, että he ovat tehneet päätöksen siitä, kuinka elää elämäänsä.