Skip to main content.
Logo

A photo collection by Desenio

Blue Marine Foundation tueksi

Valtamerten kauneus ja monimuotoisuus voidaan menettää pian ikuisiksi ajoiksi. Yhdessä voimme kääntää vuoroveden. Tulevaisuutemme riippuu siitä.

”Terve valtameri on elintärkeä, jos aiomme säilyttää vakaan ilmaston“
Blue Marine Foundation

TARINA

Kuvittele, että seisot rantaviivalla. Vesi on kirkkaan sininen, aurinko kimaltava ja lumoava. Mutta tämän valtavan valtameren pinnan alta et löydäkään enää odottamaasi. Kuvittele, että kaikki elämä merestä on hävinnyt. Kalat ovat kadonneet. Vesikasveja kuten merilevää ja meriruohoa ei enää ole. Merielämän massasukupuutto kuulostaa pelottavalta, mutta valitettavasti tämä voi olla tulevaisuutemme ja se tapahtuu meidän vartiovuorollamme.

Mitä valtamerille on tapahtumassa?

Valtameriin kohdistuvat uhat eivät ole uusia. Ne ovat olleet olemassa jo pitkään, ja laajenevat nopeasti. 90% luonnonvaraisista kalakannoista on nyt liikakalastettu tai täysin hyödynnetty, mikä aiheuttaa tuhoa meren ekologiassa. Kun yksi kalalaji liikakalastetaan, ketjureaktio on valtava. Aikuisten kalojen kannan heikentäminen kaupallisella kalastuksella vähentää lisääntymiskapasiteettia, mikä tarkoittaa, että lajit kuolevat hitaasti mutta varmasti sukupuuttoon. Viimeisten 50 vuoden aikana ylikalastettujen kantojen määrä on maailmanlaajuisesti kolminkertaistunut.

Miksi sillä on väliä?

Ruoan ja työpaikkojen tarjoamisen lisäksi valtameremme vastaavat myös puolesta hapentuotannostamme ja imevät lähes puolet maailman CO2:sta. Suuri valas kerää keskimäärin 33 tonnia hiilidioksidia 60 vuodessa, kun taas puu imee vain 1,3 tonnia hiilidioksidia samana ajanjaksona. Elämämme riippuu kirjaimellisesti valtamerien elämästä.

Miten voimme kääntää vuoroveden?

Merten suojelualueet ja kestävä kalastus eivät paranna ainoastaan merta, vaan muuttavat tulevaisuuttamme. Siksi Desenio on päättänyt ryhtyä yhteistyöhön Blue Marine Foundationin (BLUE) kanssa valtamerien suojelemiseksi. BLUE hyväntekeväisyysjärjestönä vaikuttaa ratkaisevasti luomalla merivarantoja ja kestäviä kalastusmalleja sekä palauttamalla elintärkeät meren elinympäristöt; he työskentelevät väsymättä myös tietoisuuden lisäämiseksi näissä kysymyksissä ja päätöksentekijöihin vaikuttamiseksi. Kokoelmallamme Art For Oceans haluamme auttaa BLUE-järjestöä kiinnittämään huomiota valtamerten kriisiin ja tukemaan ratkaisuja, jotka säilyttävät valtameren pinnan alla olevan elämän ja kauneuden. Ostamalla Desenion julisteita seisot kanssamme rintamassa, joka vaikuttaa tulevaisuuden elämään maapallolla.

72 Prosenttia planeetastamme on vettä

Blue Marine Foundation tukemiseksi Desenio Design Studio on luonut 26 taidejulisteen kokoelman, joka osoittaa kunnioitusta valtamerten elämälle ja kauneudelle. Seiso rinnallamme asian puolesta, joka on elintärkeä tulevaisuuden elämälle maapallolla.

Art For Oceans - Desenion valtameritaidetta Blue Marine Foundationin tukemiseksi

Art for Oceans on Desenio Design Studion luoma kokoelma, joka tukee Blue Marine Foundationia, hyväntekeväisyysjärjestöä, jonka tehtävänä on suojella valtameriämme. Liikakalastuksen, korallin valkaisun ja monen muun uhan vuoksi planeettamme valtamerien tulevaisuus riippuu meidän ihmisten toiminnasta.

Oletko koskaan seissyt merenrannalla ja mykistynyt näkymästä? Tai sukeltanut koralliriuttojen keskellä ja lumoutunut niiden eloisuudesta? Pian se ei ehkä enää ole mahdollista. Valtameremme ovat tuhoutumisen partaalla, ja jotta ne selviytyisivät, ne tarvitsevat apuamme. Auttamalla valtameriä emme ainoastaan auta niiden elämää, vaan turvaamme myös koko ihmiskunnan tulevaisuuden. Jatkuva liikakalastus, päästöt ja muut johtavat väistämättä valtamerien kuolemaan.

Yhteistyössä Blue Marine Foundationin kanssa ja järjestön tukemiseksi Desenio Design Studio on luonut kauniin valtameritaiteen kokoelman. Kokoelma sisältää sekä valokuvia, tekstijulisteita että graafisia aiheita, jotka korostavat valtamerien kauneutta ja tärkeyttä. Jotta ne voivat toipua ja selviytyä, meidän kaikkien on toimittava. Ostamalla Art For Oceans -kokoelmastamme julisteita tuet tärkeää asiaa ja autat tekemään muutoksen.